Etkili Ve Verimli Çalışma Yöntemleri

ETKİLİ VE VERİMLİ ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

“İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün; hiçbir şey aşılamayacak kadar yüksekte değildir.”

Öğrenmeye karşı istekli ve öğrenme için gerekli yeteneklere sahip olma öğrenmede başarıyı etkileyen en önemli etmenlerdendir. Verimli ders çalışma ve etkin öğrenmenin en temel koşulu bu konuda istekli ve kararlı olmaktır.

İkinci olarak yapılması gereken, öğrencilerin, kendi koşullarına göre bir çalışma sistematiği geliştirmeleri ve sistematik içerisinde olumlu ders çalışma alışkanlıkları kazanmalarıdır. Öğrencilerimize yarınların bugünlerden kurulduğunu anlatmaya çalıştığımız bu rehberlik çalışmasında günümüzü nasıl planlayacağımız konusu üzerinde durulmuştur.

Seminerimiz, her sınıf düzeyinde planlanmakla beraber (9,10,11,12) vurgulamak istediğimiz ana başlıklar şöyledir;

*Nasıl Öğreniyoruz?

*Aktif Öğrenme Nedir?

*Hedef Belirlemenin Önemi Nedir?

*Planlı ve Programlı Çalışıyor musunuz?

*Çalışmanızı Engelleyen İç ve Dış Faktörlerin Farkında mısınız?

*Bu Faktörlerle Başa Çıkmanın Yolları Nelerdir?