Doğa Yürüyüşleri

"Yürüyüşler” günümüzde, sağlıklı hayatın vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Çünkü:

•          En kısa mesafelere bile vasıta ile gidip gelmenin alışkanlık haline geldiği,
  •          Fiziki ve bedeni çalışmanın yerini, çoğunlukla masa başı meşguliyetin aldığı,
  •          Tabii ihtiyacımızdan çok daha fazla gıda alarak vücudumuzda biriktirdiğimiz,

dikkate alındığında, çocuklarımız daha küçük yaşlardan itibaren sağlıksız bir bünyeye sahip olmaktadırlar. Bu sebeple  “yürüme zevk ve alışkanlığının” kazandırılmasını çok önemli bir iş olarak görmekteyiz.

Bu maksatla “DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ”, okullarımızda yıllardır yürüme alışkanlık ve zevkinin kazanılmasında başarılı bir araç olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda bu doğa yürüyüşleri esnasında, “okunması hüner isteyen kâinat kitabı” da okulumuzun kâşifleri tarafından gözlemlenmekte, ibretle seyredilmekte ve öğrencilerimiz kendi içlerine deruni bir yolculuğa çıkmaktadırlar.